• logo
 • osnovna stranica
 • Kantonalni sud u Livnu

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
 • Kontakt
 • Pomoć za korištenje web stranice
 • Pomoć za korištenje web stranice

  Pomoć za korištenje web stranice

  Poštovani posjetitelji,

  Idejni tvorac ove stranica, kao i ostalih web stranica sudova je Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine. Ideja da ovakav tip stranica bude otvoren je potekla od namjere da se pristup informacijama sistematizira i na što jednostavniji način približi javnosti.

  Stranice su isključivo informativne.

  Na ovom mjestu možete naći uputu kako se kretati unutar cijelog web portala, te najbolje iskoristiti informacije i podatke koje se nalaze na web stranicama. Odgovornost za točnost informacija snosi sud.

  Pristup informacijama koje su postavljene na ovoj web stranici omogućen je putem tri razine navigacije. Dvije razine su vodoravne, a jedna je okomita.

  Osnovni je “glavni” (vodoravni) izbornik na vrhu stranice i sive je boje. Ispod “glavnog” izbornika prelazite na uža područja.

  Sljedeća vodoravna razina navigacije je crvene boje. Najniža razina navigacije je okomita i ona je s podlogom plave boje.

  Ispod prve dvije razine navigacije imate i informaciju o tome gdje se trenutno nalazite.

  Pojedinačno ćemo objasniti svaku kategoriju izbornika.

  Dokumenti na web stranici su u html i/ili .doc. odnosno .pdf. formatu. Doc i pdf formati su formirani za skidanje s web stranica (download). Za .pdf format potreban vam je program acrobat reader od 7.0 verzije. Za .doc Microsoft word ili neki tekst program.

  Preporučena rezolucija ekrana je 1024x768.


  Naslovnica
  Na naslovnici imate mogućnost odabira jezika/pisma prikazanih informacija.

  S obzirom da se na web stranici nalaze i informacije koje se mogu dobiti samo na zahtjev takav pristup možete imati logiranjem (prijavljivanjem) na stranicu. U gornjem desnom kutu naslovnice klikom otvarate mogućnost logiranja odnosno prijave za dodjeljivanje Korisničkog imena i Lozinke.

  “Naslovnica” se sastoji od šest grupa informacija. Raspoređene su u dva reda sa tri stupca.

  Grupa Aktualnosti obuhvaća najaktualnije informacije vezane za svakodnevne aktivnosti suda. To su informacije o aktivnostima koje su se već dogodile.

  Grupa Riječ predsjednika sadrži pozdravnu riječ predsjednika suda kao izraz dobrodošlice i želje za što boljom međusobnom komunikacijom.

  Grupa Najava događaja predstavlja najavu budućih događanja važnih za sud s datumom događanja.

  Grupa često postavljana pitanja prikazuje pitanja i odgovore koji su najčešće postavljana sudu, a vezana su za rad suda ili druge aktivnosti vezane za sam sud.

  Grupa Raspored suđenja prikazuje detaljne informacije o suđenjima u sudu za određeni vremenski period.

  Grupa Vijesti iz pravosuđa obuhvaća informacije koje su vezane za pravosuđe BiH u cjelini.

  Unutar svih grupa starije novosti i informacije osim onih koje su na naslovnici nisu zbrisane. Klikom na riječ “više” prebacit će vas na arhivu aktualnosti ili drugih informacija.


  Rad suda
  Klikom na Rad suda otvorit će vam se web stranicama sa svim novostima (arhivom) koje su vezane za rad suda.

  Klikom na neku od kategorija možete dobiti informacije: o dokumentima koje na sudu možete dobiti, o samoj organizaciji suda, o statistici o protoku predmeta, o osnivanju suda, o uposlenicima suda


  Oglasna ploča
  Kroz informacije krećete se na isti način kao i kroz Rad suda. Na oglasnu ploču, administrator će stavljati informacije ili službene obavijesti koje su i u zgradi suda postavljene na oglasnu ploču.


  Vaša pitanja
  Web stranica je namijenjena profesionalnoj zajednici, medijima, i svim građanima Bosne i Hercegovine. Administrator će vrlo rado objaviti svaki stručni članak ili pitanje koje smatra interesantnim za javnost. i koji ispunjava stručne kriterije objave. Svaki posjetitelj može putem foruma https://forum.pravosudje.ba koji smo pokrenuli postaviti pitanje/komentar ili poslati svoj članak i eventualna dodatna objašnjenja uz članak. Za objavljeni članak autor ne može očekivati naknadu. Odgovor na pitanje ili komentar bit će dan na samom forumu. Najinteresantnija pitanja bit će objavljena i u kategoriji Vaša pitanja.


  Odnosi s javnošću
  Unutar ovog modula nalaze se sve potrebne informacije za komunikaciju s medijima, ali i s ostatkom građanstva. Tu se nalazi i galerija slika.


  Kontakt
  Ovdje možete dobiti osnovne informacije za mogućnost kontakta sa sudom, ali i listu korisnih linkova kao i mapu stranice.

  544 PREGLEDA
  • 1 - 1 / 1
  • 1